Υπηρεσίες

Ψυχική υγεία και Ψυχοθεραπεία

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι απευθύνονται στον ψυχοθεραπευτή με αιτήματα που αφορούν την αναζήτηση απαντήσεων σε προσωπικά διλήμματα, υποκειμενικά αδιέξοδα και δυσλειτουργικές καταστάσεις της καθημερινότητας.

Ως θεραπεύτρια στοχεύω στην οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με σκοπό να εντοπίσουμε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκαν οι δυσκολίες στη ζωή σας. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη μεταξύ μας ψυχοθεραπευτική συζήτηση παράλληλα με την εσωτερική σας αναζήτηση, οδηγώντας σταδιακά στην επίλυση των δυσκολιών και την ανακούφιση από το συναισθηματικο βάρος.

Θεραπεία Ζεύγους

Οι άνθρωποι προσδοκούν να δημιουργήσουν συντροφικές σχέσεις μέσα στις οποίες θα αγαπήσουν και θα αγαπηθούν.

Στην πορεία της ζωής μας όμως συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ματαιώσεις, απογοητεύσεις, ανικανοποίητες επιθυμίες και θυμούς, μέσα στις σχέσεις.

Η θεραπευτική μου προσέγγιση επικεντρώνει στην ανανέωση του δεσμού ανάμεσα στους συντρόφους μέσω του ειλικρινούς και ασφαλούς διαλόγου, με σκοπό να βαδίσουν σε ένα κοινό μονοπάτι προς την εξεύρεση λύσεων. Στην περίπτωση που αποφασίσουν να χωρίσουν, η θεραπεία βοηθάει να λυθεί η σχέση με ομαλό και οσο το δυνατόν λιγότερο επίπονο τρόπο.

Οικογενειακή Θεραπεία

Η οικογένεια αποτελεί ένα σύστημα του οποίου τα μέλη αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται καθημερινά με συνειδητούς αλλα και ασυνείδητους τρόπους. Συχνά η οικογενειακή ηρεμία ταράζεται από σοβαρά ζητήματα όπως η δυσκολία ή έλλειψη επικοινωνίας, έντονες συγκρούσεις, σύγχυση των ρόλων ή απουσία ορίων. Ως θεραπεύτρια χρησιμοποιώ πλήθος σχετικών μεθόδων και τεχνικών ώστε να εδραιώσω τις προϋποθέσεις για ανοιχτό και ισότιμο διάλογο ανάμεσα στα μέλη. Με τον τρόπο αυτό, τα θεραπευόμενα άτομα θα μάθουν να ακούν και να καταλαβαίνουν το ένα το άλλο και θα ανακαλύψουν ικανοποιητικά μοντέλα συνύπαρξης τα οποία θα επαναφέρουν και θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα της οικογένειας.

Online Ψυχοθεραπεία-Συμβουλευτική

Οι συνεδρίες μέσω Skype αποτελούν πλέον έναν διαδεδομένο τρόπο θεραπευτικής παρέμβασης για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής, άτομα με κινητικές δυσκολίες ή κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και εξωτερικού.

Η φυσική απόσταση μεταξύ θεραπευτή – θεραπευόμενου δεν επηρεάζει την ποιότητα της θεραπείας εφόσον έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και χώρος στην ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης και ανοικτότητας.

Κατα τη διάρκεια της πρώτης γνωριμίας, που συνήθως λαμβάνει χώρα από κοντά, θα συναποφασίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής των μετέπειτα συνεδριών.

Πρώτη Γνωριμία

Η αρχική επίσκεψη πραγματοποιείται συνήθως από κοντά και επικεντρώνεται σε μια πρώτη γνωριμία με σκοπό να συζητηθούν τα θέματα που σας δυσκολεύουν και στα οποία θα θέλατε να εστιάσουμε.

Η πρώτη συνεδρία δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα ξεκινήσει η ψυχοθεραπεία. Θα ακούσω με προσοχή το αίτημά σας προκειμένου να  εκτιμήσω αν πραγματικά μπορώ να σας βοηθήσω.

Η εξειδίκευσή μου στη συστημική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση σε συνδυασμό με την προσωπική μου θεραπεία, μου έχουν δώσει την εμπειρία να σχεδιάζω εξατομικευμένες μεθόδους οι οποίες ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε θεραπευόμενου. Ταυτόχρονα εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε τυχόν απορίες σχετικά με τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Το πρώτο μου μέλημα είναι το χτίσιμο μιας θεραπευτικής σχέσης που θα σας κάνει να νιώσετε άνεση και εμπιστοσύνη μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και κατανόησης. Για το λόγο αυτό, αν αποφασίσουμε να δουλέψουμε μαζί, θα ορίσουμε από κοινού το βηματισμό και τους στόχους της θεραπείας για τα επόμενα στάδια.

Διάρκεια Συνεδριών

Οι ατομικές συνεδρίες διαρκούν πενήντα λεπτά, οι συνεδρίες ζεύγους διαρκούν εξήντα λεπτά και οι οικογενειακές μιάμιση ώρα, ωστόσο μπορεί να δοθεί παραπάνω χρόνος εάν κριθεί απαραίτητο και μετά από κοινή μας απόφαση.

Τί είναι η Ψυχοθεραπεία?

Σύμφωνα με το γενικό ορισμό, η ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει τη θεραπεία ψυχικών και διαπροσωπικών προβλημάτων και δυσκολιών μέσω της χρήσης ψυχολογικών μεθόδων.

Εμπλουτίζοντας τον παραπάνω ορισμό, συνηθίζω να περιγράφω την ψυχοθεραπεία σαν ένα προσωπικό ταξίδι προς την αποδοχή και κατανόηση του εαυτού μας, με τη συντροφιά ενός μη επικριτικού και με ενσυναίσθηση οδηγού.

Ο θεραπευτής, ως οδηγός, επιζητά να μάθει και να καταλάβει τον θεραπευόμενο, ώστε να τον στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο και πάντα με σεβασμό στη μοναδικότητά του. Μαζί θα βρούν τι χρειάζεται για να κάνει τη ζωή του, τις εμπειρίες του και τις σχέσεις του δυνατές, υγιείς και ικανοποιητικές για τον ίδιο.

Η αλλαγή και το «μεγάλωμα» που έρχονται μέσω της αυτογνωσίας, δρομολογούν πιο αποτελεσματικές επιλογές στους τομείς της ζωής μας, συνυφασμένες με τον πραγματικό εαυτό μας που αναδύεται.

Τι είναι η συστημική προσέγγιση;

Η συστημική προσέγγιση είναι μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες θεραπευτικές προσεγγίσεις και εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση κάθε είδους ψυχολογικών δυσκολιών που αφορούν το άτομο, το ζευγάρι ή την οικογένεια.

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η έμφαση που δίνεται στις σχέσεις, στην επικοινωνία και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, ώστε να γίνει κατανοητό το πρόβλημα, η διαταραχή ή το σύμπτωμα του θεραπευόμενου. Στόχος της συστημικής θεραπείας είναι η διερεύνηση και η δημιουργία νέων λύσεων στα θέματα που οδηγούν έναν άνθρωπο στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή.